Skąd się biorą kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
ważnych niedoborów selenu.
Można go unormować jedząc
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny bardzo
istotny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
wpływa na nasze libido. W czasie
picia alkoholu czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
lecz łatwo go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest również
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina zwiększa
produkcję spermy i wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
właściwe działanie
hormonów. Jeśli pragniemy
poprawić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra tanio
tani cialis